Produkt nyheder
|
nyheder

Variétén - Mystisk, udfordrende og provokerende kollektion.

Skrevet af
Brian Bach Mouritsen
| Fotografering
| Eventyrgrotten - Litografi Publiceret af Currier & Ives, året 1867. |
September 20, 2022

Historien om kollektionen tager sit afsæt i 1860’erne Paris, hvor variétéen som kunstform havde sin storhedstid som mystisk, udfordrende og provokerende. En variété er en forestilling med et afvekslende og underholdende program med kunstneriske, dansende og akrobatiske optrædende. Variétéen er sammensat som en mosaik af små scener og forestillinger, der hver for sig udgør en kunstnerisk enhed med hver sin begyndelse og afslutning – men som samlet er et fortryllende show. De første variété forestillinger opstod i Paris i 1860’erne og var oftest en mystisk, udfordrende og provokerende oplevelse.

Ud fra disse tanker har jeg skabt og designet en smykkeserie, som udfordrer og provokerer det normale. En serie, der arbejder med materialerne på en anderledes og ny måde og som inspireres af det abstrakte og eneste fra variétéen. Hvert smykke består af flere enkelte elementer, som i sig selv er en opsigtsvækkende forestilling, men som variétéen formår at imponere, når de enkelte dele samles i ét smykke.

Diamanter er en kunstform i sig selv. En helt naturlig kunstform, der er skabt for op til 3 millarder år tilbage under stort tryk og høje temperaturer, og som bliver bragt til live af diamantsliberen, der fanger diamantens sjæl og gør den levende

Brian Bach Mouritsen
BACHMOURITSEN

INDBLIK

Få tiden til at stå stille. Ud over tendenser, koder og normer. Defineret af tidløs ekspertise.
ADRESSE
København
Kongens Nytorv 3

1050 København K
Denmark

Skagen
Sankt Laurentii Vej 19 

9990 Skagen Denmark

Tlf: +45 26 83 52 61
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser der ikke vedrører smykker kontakt venligst Brian Bach Mouritsen
Email: brian@bachmouritsen.com

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov