Asian
Waterfall

Perle-dykkeren og den tabte juvel

Kunstner Ryugu Tamatori Hime no su, 1853  | 
Metropolitan Museum of Art

En af mine ynglings historier stammer fra Japan. Historien handler om perle-dykkeren, Tamatori-hime og den tabte juvel.

Brian Bach Mouritsen

E

ngang sendte en kinesisk kejser en værdifuld juvel som gave til en japansk adelig. Juvelen røg undervejs overbord og forsvandt i havets dyb. Dette var ikke kun et forfærdeligt økonomisk tab, men derudover også en stor ydmygelse for kejseren. Tamatori-hime, en dødelig perle-dykker, besluttede sig for at redde den forsvundne juvelen.

Hun dykkede ned i havet og lokaliserede juvelen. At redde den var dog ikke en nem opgave. Alt der falder ned i havet kan nemlig tolkes som gaver til havets drage-konge, Ryujin. Således tolkede Ryujin det og hævdede, at juvelen var hans. Da Tamatori-hime forsøgte at hente den, forfulgte han hende. Hun var hurtigt, men den rasende drage var hurtigere.

Lige før dragen fangede hende, kom Tamatori-hime i tanke om en legende: drager kan kun tage ting fra de levende. De kan ikke fjerne ting fra en død. Hun stødte derfor sin kniv ind i brystet, gemte juvelen inde i sig og flød langsomt op mod havets overflade. Juvelen blev overleveret til den rette ejer, og det guddommelige blev så rørt over Tamatori-himes selvopofrelse, at det blev besluttet at gøre hende udødelig.

Asian Waterfall armbånd

Som i søens vand skabes en perfekt balance af rolig og glimtende refleksion, og efterlader beskueren kontant nysgerrig efter mere.
ØREHÆNGER

Asian Waterfall ørehænger 1

Som vandfaldets dans ned ad bjergskråningen mødes det rolige og det kraftfulde i sublim fuldkommenhed.

TAMATORI-HIME

Tamatori-hime

Heltinden Tamatori-hime var ama. Ama er en betegnelse for kvindelige japanske fridykkere, der i tusindvis af år har dykket efter mad og perler.  Navnet Tamatori-hime betyder Prinsesse Tamatori, og hun er gudinde for alle ama’er.

Rene og fine linjer udstråler en diskret og sofistikeret elegance, og smykkerne bevæger sig luftigt i det subtile designsprog.

Brian Bach Mouritsen

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov
ADRESSE
København - by appointment only
Kongens Nytorv 3
1050 København K
Danmark

Skagen - sæsonbestemt åbningstider
Sankt Laurentii Vej 19A
9990 Skagen Danmark

Telefon: + 45 31 33 83 83
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser kontakt venligst Brian Bach Mouritsen
E-mail: brian@bachmouritsen.com

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov