Asian
Waterfall

Perle-dykkeren og den tabte juvel.

Kunstner Ryugu Tamatori Hime no su, 1853  | 
Metropolitan Museum of Art

En af mine ynglings historier stammer fra Japan. Historien handler om perle-dykkeren, Tamatori-hime og den tabte juvel.

Brian Bach Mouritsen

E

ngang sendte en kinesisk kejser en værdifuld juvel som gave til en japansk adelig. Juvelen røg undervejs overbord og forsvandt i havets dyb. Dette var ikke kun et forfærdeligt økonomisk tab, men derudover også en stor ydmygelse for kejseren. Tamatori-hime, en dødelig perledykker, besluttede sig for at redde den forsvundne juvelen.

Hun dykkede ned i havet og lokaliserede juvelen. At redde den var dog ikke en nem opgave. Alt der falder ned i havet kan nemlig tolkes som gaver til havets drage-konge, Ryujin. Således tolkede Ryujin det og hævdede, at juvelen var hans. Da Tamatori-hime forsøgte at hente den, forfulgte han hende. Hun var hurtigt, men den rasende drage var hurtigere.

Lige før dragen fangede hende, kom Tamatori-hime i tanke om en legende: drager kan kun tage ting fra de levende. De kan ikke fjerne ting fra en død. Hun stødte derfor sin kniv ind i brystet, gemte juvelen inde i sig og flød langsomt op mod havets overflade. Juvelen blev overleveret til den rette ejer, og det guddommelige blev så rørt over Tamatori-himes selvopofrelse, at det blev besluttet at gøre hende udødelig

Asian Waterfall armbånd

Som i søens vand skabes en perfekt balance af rolig og glimtende refleksion, og efterlader beskueren kontant nysgerrig efter mere.
ØREHÆNGER

Asian Waterfall ørehænger 1

Som vandfaldets dans ned ad bjergskråningen mødes det rolige og det kraftfulde i sublim fuldkommenhed.

TAMATORI-HIME

Tamatori-hime

Heltinden Tamatori-hime var ama. Ama er en betegnelse for kvindelige japanske fridykkere, der i tusindvis af år har dykket efter mad og perler.  Navnet Tamatori-hime betyder Prinsesse Tamatori, og hun er gudinde for alle ama’er.

Rene og fine linjer udstråler en diskret og sofistikeret elegance, og smykkerne bevæger sig luftigt i det subtile designsprog.

Brian Bach Mouritsen

START MED AT BESTILLE TID

ADRESSE
Kongens Nytorv, København K
Tlf: +45 26 83 52 61
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser der ikke vedrører smykker kontakt venligst Anja Roar
Email: Anja@bachmouritsen.com
Tlf: +45 20 60 12 16

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov