SPHERE

Å

ret er 1822 og på dette smukke kunstværk er vi vidne til en dyrkelse af Surya. Surya er navnet for solen i hinduismen, som stammer fra sanskritordet: Sur, at skinne. Solen bestemmer dagens rituelle rytme, og på kunstværket illustreres en tidlig morgen ved flodens bred. Her mødes vi af en smuk royal kvinde i færd med dagens første puja (tilbedelse) til solopgangen over det overdådige, bakkede og klippede landskab.

Ved bredden har kvinden lagt sin orange sari, men har beholdt sine underklæder og mange smykker på. I den tidlige morgen ofrer hun vand til solen for at sikre sig, at solens stråler bliver nedkølet og ikke afbrænder jorden og dens afgrøder.

I dyrkelse af Surya er formålet også, at opnå mod til at møde vanskelige situationer og opnå fremskridt i ens karriere. Dette både smukke og elegante motiv gemmer derfor ikke kun på historien om en kvinde og hendes tro, men også på historien om en selvstændig kvinde, som tager sin skæbne i egen hånd. Sphere kollektionen er Brian Bach Mouritsens egen hyldest til solen.

Som små sole på en snor

Som gyldne perler på linje, skinner brillianterne som små sole i skumringen.
Surya Puja, ca. 1810

En kvinde der tilbeder den stigende sol

De mange runde og funklende kugle former kan ikke andet end at lede tankerne hen på små sole, funklende stjerne og perler på en snor. Sphere kollektionen fås både i 18 kt. hvid-, rosa- og hvidguld.

collier

Sphere fusion armring

De nænsomt formgivne og fleksible armringe symboliserer tilsammen en krystalklar stjernehimmel. Hvor brillanternes runde form fremhæves i den kraftfulde indramning.

ARMBÅND

Sphere nova

En tidløs armring, hvor den store brillant besat kugle står frem som en sol, der skinner smukt i natten.

collier
ARMBÅND

Sphere rubellite ørehængere

De feminine dråbeformede pink rubellite ædelsten, her smukt indrammet i en halo af mindre brillanter, elegant svævende forenden af stjernehimmel.

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov
ADRESSE
København - by appointment only
Kongens Nytorv 3
1050 København K
Danmark

Skagen - sæsonbestemt åbningstider
Sankt Laurentii Vej 19A
9990 Skagen Danmark

Telefon: + 45 31 33 83 83
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser kontakt venligst Brian Bach Mouritsen
E-mail: brian@bachmouritsen.com

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov