FORLOVELSE

Ægteskab mellem Maximilian I af Østrig og Maria af Bourgogne.
PERSONLIG RÅDGIVNING
Jagten på den rigtige
Forlovelsesringe har en lang og interessant historie, og de første vielsesringe optræder i historiske skrifter og arkæologiske fund, der går 2000 år tilbage. Selvom forlovelsesringenes udseende og skikkene omkring dem har udviklet sig gennem årene, har deres formål med at forene to mennesker for livet været uændret.

Forlovelse

Uforglemmelige ringe til et uforgemmeligt øjeblik

Vielsesringe

Ringe der er skabt til et helt liv sammen

MORGENGAVER

Kærlighedsgaven til morgenen efter
GODE RÅD OG VEJLEDNING

MÆND PÅ FRIERFØDDER

Her er en samling af tidens mest ikoniske frierrier, samt et udsnit af de mænd jeg har hjulpet igennem min tid.

1477

MAXIMILIAN
I 1477 bestilte ærkehertug Maximilian af Østrig den allerførste diamantforlovelsesring til sin trolovede, Maria af Bourgogne.

1525

Martin
Gimmelringe havde to eller tre bøjler, der passede sammen til en ring. Efter at have forlovet sig, ville manden og kvinden hver især bære en del af ringen, så under bryllupsceremonien ville de tilslutte deres bånd igen, og bruden ville bære den samlede ring. Catherine Bora og Martin Luther valgte denne ring til deres ægteskab i 1525.

1796

Napoleon
Han friede til Jospephine i januar 1796, og de blev gift d. 9. marts 1796, lige inden han overtog kommandoen over militæret i Italien.

2005

IVER
Da jeg blev klar over, at det var hende, jeg skulle bruge resten af mit liv med, begyndte jeg at lytte, ofte forstilt åndsfraværende, og lægge mærke til, når hun talte om smykker. Hvilke typer hun kunne lide og især ikke lide. Da jeg var klar til at tage skridtet, bestilte jeg tid hos Brian, som viste mig en buffet af valgmuligheder. Sammen kogte vi dem ned til nogle enkelte ringe, som jeg tog billeder af. Jeg tog hjem og sov på det. Når jeg ser på ringen nu, kan jeg ikke forestille mig en anden ring, der kunne passe bedre.

Mit bedste råd er at være ude i god tid. Så kan man bedre fokusere på selve frieriet.

2012

MORTEN
Da jeg skulle fri, havde jeg en idé om, at der skulle være en eller flere grønne sten, da det er min kærestes yndlingsfarve. Derudover ville jeg gerne have, at ringen skulle være noget ud over det sædvanlige – altså ikke blot en prinsessering med en enkelt sten.
Det var dog vanskeligere end først forventet. Jeg havde kigget en del hos forskellige juvelerer, men syntes, at udvalget var ret kedeligt. De fleste forlovelsesringe, jeg fandt, lignede hinanden ret meget. Jeg kiggede så mange steder, men markedet var meget overvældende. Til sidst sendte jeg Brian nogle links, og han vendte tilbage med 3 fantastiske forskellige designs, hvor jeg valgte det ene, som passede og passer helt perfekt til min kone.
Hvis jeg skal give et godt råd, så er det, at det er smart at gøre sig nogle overvejelser omkring budgettet og derefter finde ud af, hvor lang tid det tager at få lavet ringen.

2021

Kristian
Jeg havde et meget specifikt billede af, hvordan ringen skulle se ud. Min kæreste havde gjort det soleklart, hvad jeg skulle præsentere, hvis jeg friede. Vi havde været hos juveleren sammen i andre sammenhænge, hvor jeg i smug var meget opmærksom på hendes udmeldinger. Så det endte med, at hun selv valgte den - uden at vide det.
Det gjorde det jo nemt for mig, for hun gjorde al arbejdet selv - jeg behøvede bare at hive tegnedrengen frem.
Til gengæld er ringen lige så stilsikker som min kone og afspejler hende helt perfekt.

FORLOVELSESTESTEN

Find ud af, hvilken forlovelsesring der matcher din udkårnes personlighed.
Spørgsmål og svar

GODE RÅD

Hvilken forlovelsesring skal jeg vælge?

Helt traditionelle forlovelsesringe kan være med én sten, det kaldes solitaire-ringe (solitaire-alliance), eller tre-stensringe. Tendensen er dog mere personligt tilpassede ringe, fordi vi er blevet ældre ved vores giftermål og hellere vil afspejle personlighed frem for tradition. Du skal tænke over, om din udkårne er til den klassiske stil, eller om hun er typen, der skal have en mere individuel ring. Der er en ring til alle typer piger – prinsesse som tomboy. Lyt, når hun taler om smykker. Det er uvurderlig viden, som hjælper dig med at ramme rigtigt. Ikke alene får hun en ring, hun elsker, men du får også parforholdspoint for at have hørt efter.

Hvor mange karat skal forlovelsesringen være?

Mængden af bling hænger sammen med dit budget. Den amerikanske model siger, at en forlovelsesring skal koste tilsvarende 3 månedslønninger, men den regel afspejler ikke markedet herhjemme. En typisk forlovelsesring bryster sig af diamanter mellem 0,5-1,0 karat i form af en enkelt eller flere mindre sten. Der er ikke officielle ’regler’ i Danmark for, hvor mange karat en forlovelsesring bør have, eller hvad den bør koste.

Kender du din kærestes ringstørrelse til forlovelsesringen?

Det giver point, hvis ringen passer perfekt. Ringstørrelsen afgøres af ringfingerens diameter, men det kan virke mistænkeligt, hvis du under morgenkaffen umotiveret hiver et målebånd omkring din kommende kones finger. Kender du ikke størrelsen på forhånd, så snig dig hellere i smykkeskrinet og find en af hendes ringe – gerne en, hun ofte går med. Tag den med, når du vælger ring, så ender du med en forlovelsesring, der hopper lige på ringefingeren og er svær at sige nej til. Som bonus vil ringen være en god indikation af din kærestes stil.

Hvornår er det en forlovelsesring?

Har du gjort dit forarbejde og lagt dig i selen for at finde den perfekte ring til din hustru, så er prisen og udseendet sekundært, for det er hendes forlovelsesring – eller rettere jeres forlovelsesring. Netop i din kraftanstrengelse for at finde noget, der gør hende lykkelig til det inderste, ligger forskellen mellem en almindelig ring og den perfekte forlovelsesring.

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov
ADRESSE
København - by appointment only
Kongens Nytorv 3
1050 København K
Danmark

Skagen - sæsonbestemt åbningstider
Sankt Laurentii Vej 19A
9990 Skagen Danmark

Telefon: + 45 31 33 83 83
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser kontakt venligst Brian Bach Mouritsen
E-mail: brian@bachmouritsen.com

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov