Knowledge
|
nyheder

Laboratorie-dyrkede diamanter - vindere & tabere

Skrevet af
| Fotografering
December 7, 2021

Laboratorieskabte diamanter er skabt på samme måde som naturlige diamanter. Processen er bare fremskyndet i et laboratorie. Det tager ca. 7-10 dage at fremstille en 1 ct. diamant og 30 dage at fremstille en 3 ct. diamant.

Èt perspektiv jeg synes, der har manglet i mediernes dækning, er nemlig de konsekvenser, brugen af labgrown diamanter har for forbrugerne. Og her er der både vindere og tabere.

Brands som Pandora og Swarovski har annonceret, de vil bruge labgrown diamanter i deres kollektioner fremover, og det vil have i hvert fald to vigtige konsekvenser.

De labgrown diamanter Pandora og Swarowski vil bruge, er typisk mindre sten på under 0,10 ct., og derfor rammer de ind i et helt nyt marked af kunder. For de små labgrown diamanter er væsentligt billigere end naturlige diamanter i samme carat klasse. Det betyder, at forbrugere der i dag ikke er vant til at bære diamantsmykker, fremover vil kunne erhverve sig smykker med labgrown diamanter.

Ovenstående vil højst sandsynligt resultere i, at mineselskaberne de kommende år bliver nødt til at sænke prisen på mindre naturlige sten for at kunne afsætte dem, hvilket vil betyde, at de omvendt vil være nødsaget til at hæve prisen på mellemstore og store naturlige diamanter for at kompensere og undgå tab.

Dermed bliver vinderne de forbrugere, der køber mindre sten, mens køberne til mellemstore og store naturlige sten bliver taberne.‍

Diamanter er en kunstform i sig selv. En helt naturlig kunstform, der er skabt for op til 3 millarder år tilbage under stort tryk og høje temperaturer, og som bliver bragt til live af diamantsliberen, der fanger diamantens sjæl og gør den levende

Brian Bach Mouritsen

Naturlige diamanter er for evigt, men ikke i uendelige mængder.
Det er kun under 2% af alle minede diamanter, der kan bruges som smykke- eller investeringsdiamanter. Lægger man dertil, at flere og flere diamantminer bliver udtømt og må lukke, står det klart, at diamantmarkedet ikke rummer uendelige ressourcer - endnu en faktor, der presser prisen på de større naturlige diamanter i vejret. Rent historisk er de naturlige luksus smykke-produkter, der eksisterer sideløbende med de menneskeskabte, steget i pris, og faktisk har prisen aldrig været højere end nu. Det drejer sig bl.a. om kunstige rubiner, der kom på markedet allerede i 1880’erne eller de labgrown pink og blå diamanter, De Beers Lightbox har solgt i flere år. Opsummerende kan man sige, at sandsynligheden for, at priserne på naturlige mellemstore og store diamanter ikke kommer til at falde grundet labgrown diamanter tværtimod.

Vil du høre mere om hvorfor man ikke skal vente med at købe naturlige diamanter, så kontakt mig endelig.


BACHMOURITSEN

INDBLIK

Få tiden til at stå stille. Ud over tendenser, koder og normer. Defineret af tidløs ekspertise.
ADRESSE
Kongens Nytorv, København K
Tlf: +45 26 83 52 61
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser der ikke vedrører smykker kontakt venligst Anja Roar
Email: Anja@bachmouritsen.com
Tlf: +45 20 60 12 16

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov