Historie
|
nyheder

Den uendelige historie

Skrevet af
Brian Bach Mouritsen
|
September 21, 2022

Jeg skulle bruge nogle antik slebne diamanter til et projekt med et par øreringe og ud kom der bagerst fra pengeskabet, hos en diamanthandler, en æske fyldt med mange hundrede diamanter i varierende størrelser, farver og med slibninger, der er kendt helt tilbage fra 1700 tallet. Men der foran mig, lå ikke blot en masse diamanter men også hundrede vis af historier, fyldt med kærlighed - hver eneste diamant med en historie, der sikkert kunne skrives en fantastisk bog om. Hver gang vi kreerer et nyt personligt smykke sammen, giver vi liv til en ny historie!

En forsvundet teknik

For flere hundrede år siden havde man kun dagslys, hvilket er årsagen til at de fleste diamanter blev slebet under det vi kalder varmt lys (petroleums-glødepære).  De gamle diamanter reflekterer det varme i lyset, hvilket giver en større dybde, og mulighed for øjet at se alle facetter i diamanten. Når vi sliber diamanter idag, er målet at få en diamant med mest mulig brillans og ild. Det opnås bedst i koldt kunstigt lys, som i dag er installeret i alle diamant sliberier.

En bestilling fra en kunde
- Antique diamanter fattet i nutidens design

Jeg fandt de antik slebne diamanter jeg skulle bruge til øreringene. Jeg var ydermere så heldig af få nogle af de bedste og større antik slebne diamanter med hjem til Kongens Nytorv. Drømmer du om et smykke med en diamant, der er fyldt med historie? Har du lyst til at give en diamant et nyt liv og fortælling, så er du altid velkommen til at kontakte mig.


Man kan ikke bruge antik slebne diamanter i alle typer smykker, men det er stadig muligt at få et romantisk antik look i et moderne design, ved at arbejde med måden man fatter diamanterne på.

Diamanter er en kunstform i sig selv. En helt naturlig kunstform, der er skabt for op til 3 millarder år tilbage under stort tryk og høje temperaturer, og som bliver bragt til live af diamantsliberen, der fanger diamantens sjæl og gør den levende

Brian Bach Mouritsen

Priser for øreringene: Hvidguld med hvide diamanter, Dkk. 42.800,-.
Rosaguld med hvide og champagne farvede diamanter, Dkk. 38.800,-.


De nye ørestikker fra 'Edges of the pearl' kollektionen er designet med perlekantsfatning, som giver smykket et romantisk antik look. Kombinationen af det romantiske antikke look og det moderne design, hvor øreringen sidder op af øret, giver det perfekte feminine look.
Drømmer du om et smykke med en diamant, der allerede er fyldt med historie, men som du gerne vil give et nyt liv og fortælling, så er du meget velkommen til at kontakte mig.

BACHMOURITSEN

INDBLIK

Få tiden til at stå stille. Ud over tendenser, koder og normer. Defineret af tidløs ekspertise.
ADRESSE
København - by appointment only
Kongens Nytorv 3
1050 København K
Danmark

Skagen - sæsonbestemt åbningstider
Sankt Laurentii Vej 19A
9990 Skagen Danmark

Telefon: + 45 31 33 83 83
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser kontakt venligst Brian Bach Mouritsen
E-mail: brian@bachmouritsen.com

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov