Knowledge
|
nyheder

Danskernes smykker er underforsikrede

Skrevet af
Brian Bach Mouritsen
| Fotografering
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.
October 25, 2021

Sommerferie og forhåbentlig solrige dage på stranden er lige om hjørnet, men inden du smutter på ferie, så tjek lige din forsikring. Næsten halvdelen af alle danskere er nemlig underforsikret, når det gælder ure og smykker.

Når jeg nu fortæller det, så er det ikke, fordi jeg har fået et sommerjob af forsikringsselskaberne, men fordi det er sandt. Mange tænker ikke lige forsikring, når de køber et nyt ur eller smykke, men samlingens værdi kan med tiden løbe op i en mindre formue. En typisk husstand har en dækning for særlige private værdigenstande på 10-15 % af indbosummen, som dækker ure og smykker. Ofte er dem med en speciel smykkeforsikring, faktisk de mest underforsikrede. Er man ikke tilstrækkeligt forsikret, er det ikke ualmindeligt, at det koster forurettede et tab på 20-50 % af smykkernes værdi.

Lad nu være med at være smart og gemme dine værdier på loftet eller ude i skuret. Du kan risikere, at forsikringen slet ikke dækker. Inden I pakker kufferten, bør I fotografere alle værdigenstande og scanne såvel certifikater som kvitteringer. Forsikringsselskaberne dækker i dag sjældent ting, der ikke kan dokumenteres. I bedste fald dækkes efter skøn, som er under halvdelen af den reelle værdi.

For de smykker, du bærer til hverdag, og har valgt, at du skal have med på ferien, bør du undersøge, hvordan din forsikring dækker tab eller tyveri af værdigenstande på rejsen.

Sådan opnår du bedre forsikringsdækning af smykker

Diamanter er en kunstform i sig selv. En helt naturlig kunstform, der er skabt for op til 3 millarder år tilbage under stort tryk og høje temperaturer, og som bliver bragt til live af diamantsliberen, der fanger diamantens sjæl og gør den levende

Brian Bach Mouritsen

Gem kvitteringer og certifikater

Sørg for systematisk at gemme kvitteringer og certifikater, da de er vigtige for at kunne opnå en fyldestgørende erstatning fra forsikringsselskabet.

Få arvesmykkerne vurderet

Det er en god idé at vide, hvilken samlet værdi dine smykker repræsenterer. Har du smykker, du ikke ved, hvad er værd, så få en ekspert til at vurdere værdien, før det er for sent.

Tag billeder af dine værdigenstande

Brug en aften på at fotografere dine smykker. Det kan være svært at få erstatning baseret på et uskarpt billede af tante Oda fra juleaften, hvor hun bærer den ring, der nu er blevet stjålet. Har du gode nærbilleder af dine værdier, kan en vurderingsekspert give et bedre bud på, hvad de er værd. De kan betyde en mere retvisende erstatningssum fra forsikringsselskabet.

Smykker, sand og solcreme

Diamanter er taknemmelige, og de skinner smukt i solen, men hverken smykker eller ure er glade for solcreme og sand. Skal du dase på stranden og smøre hele familien ind i solcreme, så lad smykker og ure blive hjemme.

Når du hopper i vandet, skal du huske, at vandtemperaturen som oftest er mindst 10 grader koldere end din kropstemperatur. Opholder du dig længere tid i vandet, kan din finger blive flere numre mindre i ringstørrelse, og derfor mærker du ikke, når ringen smutter af fingeren. Især hvis du er typen, der godt kan lide, at dine ringe og armbånd sidder lidt løst.

Jeg ønsker dig en god sommer, og når du kommer hjem fra ferien, renser jeg gerne jeres diamantsmykker for solcreme uden beregning. Jeg har i mere end 20 år hjulpet forsikringsselskaberne som vurderingsekspert inden for diamanter og smykker. Lad mig hjælpe dig med vurdering af din samling, så du undgår at være underforsikret.

BACHMOURITSEN

INDBLIK

Få tiden til at stå stille. Ud over tendenser, koder og normer. Defineret af tidløs ekspertise.
ADRESSE
Kongens Nytorv, København K
Tlf: +45 26 83 52 61
Email: brian@bachmouritsen.com
PRESSE
For presse- eller andre henvendelser der ikke vedrører smykker kontakt venligst Anja Roar
Email: Anja@bachmouritsen.com
Tlf: +45 20 60 12 16

By Appointment Only

Alle besøg hos BachMouritsen er
By Appointment Only, hvilket giver tid og ro til fordybelse til alle aspekter af dine behov